Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Aura Reverz Ozmózis ivóvíz utántisztító

2011.09.06

 

Amivel a csapvíz és az „ásványvíz” fogyasztása során számolnunk kell
 •         bennük lévő szervetlen ásványi anyagokat a szervezet nem tudja hasznosítani , ezek általában kiürülnek , de van rá példa hogy a kalcium a koleszterinnel együtt egy kemény réteget úgynevezett Plakkot képez az erek falán ami nem ritkán infarktushoz , érelzáródáshoz vezet! Felmérések alapján a csapvízből 75 év alatt 28Kg , az ásványvízből 90Kg „kőzetet” iszunk meg
 •          a bennük lévő klór a fertőtlenítő szerep mellett a szerves eredetű szennyeződésekkel számtalan klórvegyületet képez Pl: trihalometánt ami erősen rákkeltő ( persze tudom... mi nem az , de tessék szíves utánna olvasni)
 •         a bennük lévő fluor mint szervetlen anyag még a Magyar Gyógyszer Könyv szerint is az emberre gyakorolt hatása miatt a legveszélyesebb anyagok egyike. Íme néhány közkedvelt fluor vegyület: a hidrogén fluorid az egyedüli szer mely képes az üveget megmarni , a nátriumfluorid kiváló patkányméreg , csótányirtó , féregölő , fertőtlenítő szer. Ezek után joggal kérdezi a Tisztelt olvasó: mi szükség van rá a csapvíz illetve a palackozott ásványvizekben? Nos az ipari melléktermékként keletkezett nátriumfluoridról Ők azt híresztelték hogy alkalmas lehet a fogszuvasodás megelőzésére , mostanra több fogászati kutatás jutott arra a következtetésre hogy a fluorozott víz a fogzománc sárgulását , foltosodását okozza nemhogy fehérítené azt. De Nekik jobban megéri bombasztikus szájvíz és csúcs szuper fogkrém reklámokba fektetni mintsem megsemmisíteni ezt a veszélyes ipari mellékterméket. A fluorid elsősorban a tápcsatorna szerveiben , továbbá a vesében , a hólyagban , az emlő és a petefészekben okoz rákot , de fő okozója bizonyos születési rendellenségeknek.  Több mint ötven éve ontják a toxikus fluoridokat a lakossági ivóvízhálózatba , holott nagyon jól tudják hogy ezek veszélyes hulladékok. Érdekes , hogy ennyi idő alatt egyetlen kormány sem érezte fontosnak azt , hogy egyértelmű publikációt adjon közre arról , hogy a fluoridok milyen hatással vannak az emberi szervezetre , miképpen károsítják a magzatot és azok megszületését. A fluorid az egyetlen olyan hivatalosan is jóváhagyott mérgező anyag , amely minden törvény felett áll és amely szabadon ráerőltethető a lakosságra!
 •         a szénsavas ásványvizek fogyasztásakor a szénsavból felszabaduló széndioxid a vérben oldódik és ahogy a légzésnél úgy itt is a szervezet igyekszik tőle megszabadulni , tehát terhet jelent a számára
 •         az „üdítő italok” gyártásához használt műanyag palackokból egy bisz-fenol-A nevű anyag oldódik ki , melyre a palackok lágyításához van szükséges. Ez a vegyület kromoszómakárosodást okoz ami fejlődési rendellenességhez vezet újszülötteknél de szerepet játszik a Dawn-kór kialakulásában is. Ezekről Patrícia Hunt a Case Western Reserve University genetikus kutatója számolt be a TV2 Aktív című műsorában 2003. április 9.-én
 •         napjainkra a vezetékes csapvízben megjelent a női nemi hormon az ösztrogén , ez elsősorban a női vizelettel (fogamzás gátlók) kerül természetes víznyerő helyeinkbe , majd onnan a vezetékes vízhálózatba. Ez a jelenség vezet a férfi meddőség és a férfiak elnőiesedéséhez.   
 •         fúrt illetve ásott kútnál szükséges a rendszeres vízminőség ellenőrzés , mert ha a kút nitrát tartalma meghaladja az egészségügyi határértéket , akkor az ilyen formán nyert ivóvíz már alkalmatlan csecsemők táplálására. A kútvízzel bejutó nitrát a baktériumok hatására nitritté alakul a csecsemők gyomrában és patkóbelében , a vérben a vörösvértestekbe behatolva a haemoglobint methaemoglobinná alakítja ami már képtelen az oxigén szállítására.
 •          a desztillált víznél , (melyet jó szándékú orvos barátaink javasolnak tumoros betegségek rehabilitációs kezelésére) a víz forralása csak a baktériumokat pusztítja el , de nem képes eltávolítani a fentebb ismertetett anyagokat , továbbá az elpárologtatott vízmennyiséggel nő az ártalmas anyag koncentráció.
Miért van szükségünk házi víztisztítóra?
 •         az egészségünk megőrzéséhez szükséges tiszta vízhez egyre nehezebben jutunk hozzá , a víztisztító egyszeri beruházás az éves karbantartás , típustól függően: 7000-12000 HUF melyet könnyedén elvégezhetünk saját magunk is
 •         kisbabák , várandós anyukák , idős beteg emberek számára nem tudunk megbízható folyadékpótlást biztosítani
 •         a főzéshez használt vizet nem tudjuk megtisztítani , a klórozott víz forralásánál trihalometán képződik
 •         színezékekkel , mesterséges szerekkel terhelt italokat fogyasztunk , melyekkel egészségünket veszélyeztetjük
 •         „ásványvizet” fogyasztunk melynek összetételét , minőségét nem is ismerjük
 •          az eldobható palackokkal szennyezzük környezetünket
 •    tiszta víz = tiszta gondolat
 •    apropó... tudta , hogy a tiszta víz fogyasztásával lehet fogyni? Egy víz alapú bolygón élünk egy víz alapú testben , "vizet" csak vízzel lehet tisztítani.          A hangsúly az arányokon van 20kg-onként 1 Liter , ha tehát Ön 80kg és fogyni szeretne , akkor közel 4 Liter vizet kellene fogyasztania napi szinten , csapvízből ez a mennyiség lehetetlen , tudom mert próbáltam , a tiszta víz ezzel szemben itatja magát
 
Az R/O víztisztító berendezés árát könnyen megspórolhatjuk ha áttekintjük havi kiadásainkat.
Egy öttagú család napi ivóvíz szükséglete 10L (2L/fő) ehhez adjuk hozzá a főzésre szánt napi 5L-es vízmennyiséget , ez 15L/nap jelen esetben. Az R/O víztisztító berendezés működése során minden egyes megtisztított vízmennyiséghez 5-ször annyi szennyvizet állít elő. Ez a mennyiség az öttagú családnál a napi 15L-es szükségletnél 75L megtisztítandó vízmennyiséget jelent. Ez havi szinten 2250L-es vízfogyasztást jelent háztartásunk számára. A havi kiadásunk bejövő víz+csatorna díj esetében 1000 HUF/m3-es rezsi áron számolva 2250 HUF/HÓ , a havi ivóvíz szükségletünk a főzésre szánt vízzel együtt 450L , melynek ára literre lebontva  =5 HUF/L
 
Egy középkategóriás ásványvíz fogyasztási ára 46HUF/L , ha az öttagú család a főzéshez is ásványvizet használna , havi megtakarítása 18450HUF/HÓ , ivóvíz esetében a megtakarítás 12300 HUF/HÓ. A féléves megtakarításunk jelen esetben fedezi a víztisztító berendezés üzembe helyezési árát. Hasonló aránypárokkal számolva a megtakarítás négytagú család esetében:14760 HUF/HÓ , háromtagú családnál:11070 HUF/HÓ.
 
A fordított ozmózis technológiát mellyel a gép működik a NASA fejlesztette ki.
Működési elve: ha zárt rendszerben nagyobb nyomást gyakorlunk az oldatra mint a természetes ozmotikus nyomás , akkor az oldószer vagyis a tiszta víz molekulái átlépnek a hártyán a híg oldat felé , míg a nagyobb koncentrációjú szennyezett folyadék molekulái nem. A víztisztításnak ez a módja minden eddiginél hatékonyabb , hiszen a membrán tulajdonságaiból adódóan a szűrő eltávolítja a baktériumoknál ezerszer kisebb szennyeződéseket is az Ön ivóvízéből. 
A membrán áteresztő képessége 0.0001 mikrométer. 
A szűrőpatronok műszaki jellemzői:
 •   5 mikronos szűrő:
  Hatékonyan eltávolítja a vízből a nagyobb szennyeződéseket, vasat, homokot, stb.
 •   Aktív szén szűrő:
  Kiszűri a klór és egyéb kémiai anyagok 99%-át. Fokozottan javítja a víz színét, ízét és illatát.
 •   1 mikronos szűrő:
  Hatékony szűrést végez a membrán előtt (annak védelmében) A membrán ezáltal 95%-os TDS csökkenést produkál.

 •   Reverse Osmosis membrán:
  A TFC (thin film composite) membrán napi 80 gallon (302 liter) tiszta vizet állít elő. Eltávolítja a vízből az esetlegesen benne található nehézfémeket, klórt, vízkövet, nitrátot, arzént, baktériumokat, vasat, nitritet, stb.
 •   Aktív szén utószűrő:
  A tisztított víz ízének és illatának tökéletes tisztaságáért. Csak az NSF által minősített szén utószűrőket használunk a víz garantáltan jó minőségéért.

  Műszaki jellemzők:

  Membrán: 80 GPD (gallon naponta) / 302 LPD (liter naponta)
  Tiszta víz tartály: 3.2 gallons / 12 liter
  Üzemi nyomás: 50 -100 psi (3,5 – 7 Bar)
  Méretek: 37 (Szé) x 45(Ma) x 20 (Mé) cm - berendezés
  28 (Szé) x 28(Ma) x 35 (Mé) cm - tartály

  Tömeg: 8 kg - berendezés
  4 kg - tartály
szerkesztői megjegyzés: az igazi üzlet nem a víztisztító egyszeri eladását jelenti , az igazi üzlet hogy egy életen át költjük pénzünket a betegségek tüneti kezelésére , de egyet vegyünk észre: Ők nem a csapvizet illetve „ásványvizet” isszák és biztos hogy nem fluor tartalmú készítményeket használnak higiéniás szájápolásukhoz.
 rrr.jpg
A víztisztító berendezését Ön átveheti saját otthonában , a postai utánvét segítségével , ezt követően a cég szerződött partnerei  üzembe helyezik a készülékét az Ország bármely pontján.
 
 Bővebb információért hívjon:
Kellei András +36-70-521-1015
vagy írjon a fejlessz@citromail.hu email címre